Onderhoud met RnG Diving

Bij RnG diving hebben wij een professioneel servicecenter voor alle aangaande duikmerken. U kunt bij ons terecht voor reparatie van een masker tot volledig onderhoud en reviseren van uw duikmaterialen.

Bij ons staat veiligheid voorop, voor alle service geldt dat wij alleen maar de onderdelen gebruiken die origineel van de fabrikant komen.  Als RnG diving raden wij u aan bv uw ademautomaten elke 100 duiken of twee jaar een groot onderhoud te geven, en 1 per jaar een check, stellen we alles netjes weer af en controleren wij de werking van uw automatenset. Bij grote kosten dan moet u denken aan het vervangen van slangen etc nemen wij altijd contact op met u. Zijn de kosten te hoog dan zullen wij u altijd vrijblijvend adviseren. Mocht u een mankement/storing  aan uw spullen hebben, kom langs veel reparaties voeren wij uit terwijl u wacht onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Voor onderhoud houden wij een doorloop aan van 1 week mochten er geen bijzonderheden zijn.

RnG is gespecialiseerd in de volgende merken: Apeks, Aqualung, Atomic, Oceanic, Suunto, Mares, Tusa, Shearwater, Hollis, Bare, Cressi, Xdeep, Atlantis, Bare, Green-force, Anchor, StahlSac , Ratio maar u kunt voor alle merken bij ons terecht.

Op elke servicebeurt heb je drie maanden garantie. Je ademautomaat wordt na de servicebeurt volgens fabrieksinstellingen afgesteld. Daardoor komt het wel eens voor dat bij de eerste duiken je automaat lichtjes gaat blazen. Dit is hinderlijk bij het duiken, maar niet gevaarlijk. Neem bij je volgende flesvulling je automaat even mee en wij zorgen voor een strakkere afstelling terwijl je wacht.

Jacket / BCD

Ook je jacket heeft onderhoud nodig. Je inflator wordt ultrasoon gereinigd, alle snelontluchters worden zuiver gemaakt en opnieuw ingevet. Daarnaast wordt het jacket gecontroleerd op lekkages van de luchtkamers.

 

Inwendige inspectie van je duikfles

Het is belangrijk dat je fles eens per jaar gecontroleerd wordt op roestvorming of vocht. Het vroegtijdig verwijderen van roest en vocht zorgt ervoor dat het roestproces niet ongestoord vijf jaar lang zijn gang kan gaan waardoor afkeur bij herkeur door het Stoomwezen voorkomen wordt. Op een inwendige inspectie kun je wachten. Geef aan dat je een inwendige inspectie wilt laten uitvoeren voordat je fles gevuld wordt. De vakman zal de kraan van je fles halen en met een lampje en camera de binnenkant van je cilinder inspecteren. Tevens zal hij nagaan of de schroefdraad van kraan en cilinder nog goed is. Mocht er vocht in je fles aangetroffen worden, dan is het verstandig om je fles te laten drogen. Mocht er een overmaat aan roest aangetroffen worden, dan is het verstandig je fles inwendig te laten stralen. In beide gevallen ben je je fles een aantal dagen kwijt. RnG diving stelt je uiteraard gratis een leenfles ter beschikking indien je dit wenst.Keuren van perslucht cilinders De Nederlandse wetgeving geeft aan dat persluchtcilinders om de vijf jaar herkeurd moeten worden door het Stoomwezen. Wil je je fles in het buitenland gebruiken, houd er dan rekening mee dat sommige landen beduidend kortere periodes hanteren en dus je fles eerder herkeurd dient te worden. Twijfel je over de keuringstermijn, vraag het even bij ons na ruim voor je op vakantie gaat.

Per 1 januari 2023 wordt €13,50 incl btw LRQA-toeslag per fles gerekend door het stoomwezen dit zijn vaste kosten buiten de keuring/stralen/schopperen en evt herspuiten van de duikcilinder.

Overige

Bij RnG Diving ben je ook aan het juiste adres voor het vermaak of reparatie van je duikpak, batterijen vervangen van je horloge en duikcomputer, onderhoudsbeurt onderwatercamera's en duiklampen.

Prijzen onderhoud zijn exclusief onderdelen die buiten de servicebeurtvallen. In het geval van extreme ouderdom, slechte staat van onderhoud kan RnG Diving zonder voorafgaande kennisgeving afwijken van genoemde tarieven.

Verenigingen

Voor verenigingen/duikscholen hebben we speciale pakketten, bel of mail ons voor meer informatie.

Partners

Sommige merken doen we niet zelf, hier hebben we partners voor, de merken zijn :

Ocean Reef, ScubaPro, Tecline en Beuchat.

top