Droogpakduiken

Wil je warm blijven? Wil je jouw duikseizoen verlengen? Dan duik droog. Een droogpak sluit je af van het water en houd je comfortabel , zelfs in (heel) koud water. Er is ongelofelijk veel te zien in koudere duikgebieden en in sommige gebieden zijn de koude maanden zelfs de maanden met de betere condities. Droogpakduiken stelt je in staat om je grenzen te verleggen en op meer plekken en vaker te duiken. 

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Droogpakduik Specialty Cursus dien je gebrevetteerd te zijn als PADI (Junior) OW Diver en minstens 10 jaar oud te zijn. 

De specialty

Het eerste wat je zult onderzoeken is welk soort droogpak en bijbehorende onderkleding bij jou passen en welke duiken je daarmee kunt en wilt maken. Vervolgens leer je hoe je je droogpak moet onderhouden. Gedurende twee duiken, naast je binnenduiken, oefen je:

  • het aan- en uittrekken van je droogpak met minimale hulp van buitenaf;
  • het beheersen van je drijfvermogen met gebruik van je droogpak;
  • veiligheidsprocedures die van toepassing zijn wanneer je met een droogpak duikt.

Duikuitrusting

Naast je standaard duikuitrusting heb je (vanzelfsprekend) een droogpak nodig. Afhankelijk van je set-up zul je een additionele slang aan je ademautomaat nodig hebben en zul je waarschijnlijk aanpassingen moeten doen aan je loodsysteem.  

Data

Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland. Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Kosten

De specialty kost € 125,- excl. de reis- en verblijfkosten. Dit is inclusief het theoriepakket, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je specialty onder de dekking van onze duikverzekering.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357