Rescue Diver

Duikers beschrijven de PADI Rescue Opleiding als de meest uitdagende maar ook de meest waardevolle opleiding die ze hebben genoten. Waarom? Omdat je leert om te gaan met -  en het voorkomen van – problemen in het water. Je wordt zekerder van je vaardigheden als duiker, wetende dat je anderen kunt helpen indien nodig.

Gedurende de opleiding leer je hoe je een betere buddy kunt worden door je probleemoplossende vaardigheden aan te scherpen en je duikvaardigheden te trainen totdat ze een tweede natuur worden. Daarnaast is de opleiding erg gezellig, het onderwerp van de opleiding is serieus maar laat meer dan genoeg ruimte voor plezier tussen het leren door.

Onderdeel van de PADI Rescue Opleiding is de Emergency First Response Opleiding. Hierin behandelen we de eerste- en tweede hulp verlening. Voordat je gebreveteerd kunt worden als Rescue Diver dien je in de afgelopen 24 maanden deze aanvullende opleiding met succes te hebben afgerond. Wij plannen deze sub-curses als integraal onderdeel van je PADI Rescue Opleiding mocht je deze nog niet hebben afgerond.

De opleiding

De PADI Rescue Opleiding zorgt ervoor dat je bent voorbereid op het omgaan met kleine en grote duikongevallen, terwijl je gebruik maakt van verschillende vaardigheden.
Door het ontwikkelen van je kennis en het doorlopen van verschillende praktijkoefeningen weet je waar je naar moet kijken en hoe je met een ongeval om moet gaan.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Zelfbescherming
  • Het herkennen en omgaan met stress bij andere duikers
  • Eersthulp verlening en materialen
  • Het redden van een duiker in paniek
  • Het redden van een bewusteloze duiker

Duikuitrusting

Je maakt gebruik van je eigen basis duikuitrusting. Heb je deze nog niet, kunnen wij je adviseren in de aanschaf of huur van je duikuitrusting.
Naast je basisuitrusting maak je gebruik van een pocketmasker voor de beademing tijdens oefensituaties.
Gedurende de oefeningen maak je gebruik van o.a. een zuurstofset, een duikboei en een reanimatiepop.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief je theoriepakket, je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering. Het is exclusief de kosten voor de EFR opleiding.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond.  Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaatsvinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met ja beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357