Advanced Open Water Diver

Ontdekken en ervaren! Dat is waar de PADI Advanced Open Water Opleiding voor staat. Je hoeft niet “gevorderd’ te zijn om deel te nemen. De opleiding is ontworpen om duikvaardigheden te ontwikkelen en je ervaring uit te breiden door middel van verschillende specialty duiken.
Je probeert verschillende specialties uit onder begeleiding van een PADI Professional. Je logt je duiken en ontdekt nieuwe manieren om plezier te hebben tijdens het duiken.

De opleiding

Van alle PADI opleidingen die er zijn, heb je bij deze opleiding de meeste vrijheid als het aankomt op hoe jouw opleiding eruit ziet. De PADI Advanced Open Water Opleiding bestaat uit 5 specialty duiken. Van deze vijf duiken kies je er zelf drie (in overleg met je instructeur). Aan de hand van jouw voorkeuren en ambities helpen we jou uitzoeken welke duiken het beste bij jou passen. De overige twee duiken zijn een verplicht onderdeel van de opleiding. Dit zijn de navigatieduik en de diepe duik.

Navigatieduik

We zijn eraan gewend dat we ons boven water makkelijk kunnen oriënteren. Voor de gelukkigen onder ons, kun je zelfs afgaan op je innerlijke kompas.
Onder water zul je merken dat het lastiger is om een goed gevoel van richting te krijgen. Deze duik is erop gericht om vertrouwd te raken met je kompas en zelf je eigen route te plannen en (zonder te spieken) daar uit te komen waar je wilt zijn.

Diepe duik

Tijdens de diepe duik ervaar je voor de eerste keer de invloed van de hogere waterdruk op je lichaam. We laten je bijvoorbeeld zien wat gebeurd als je een rekensom maakt aan de opervlakte of wanneer je deze maakt op 18 meter diepte. Je leert je duiken te plannen en rekening te houden met de uitdagingen die gepaard gaan met dieper duiken.

Jouw invulling van jouw PADI Advanced Open Water Opleiding

Voor je andere drie PADI Advanced Open Water duiken kun je o.a. kiezen uit de volgende specialties:

  • Deep Diver
  • Diver Propulsion Vehicle
  • Night Diver
  • Peak Performance Buoyancy
  • Search and Recovery Diver
  • Underwater Naturalist
  • Underwater Navigator

Moch je interesse hebben in andere specialties, neem dan contact met ons op.

Duikuitrusting

Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel en vinnen, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert.

Voor specialty materialen wordt gezorgd. Hierbij kun je denken aan je lamp voor een nachtduik of nitrox voor je Enriched Air duik.

Materialen waar je zelf voor moet zorgen zijn zwemkleding, handdoek en je eigen basis duikuitrusting. Ben je niet in het bezit van je eigen duikuitrusting, neem dan tijdig contact op.

Kosten

De kosten voor de opleiding zijn inclusief je theoriepakket, het gebruik van de specialty materialen, je (eventuele) entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond.  Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald.
Je duiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met ja beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357