+31 (0)88 00 454 00

FAQ'S Een antwoord op je vragen

Leren duiken met RnG DIVING en PADI is een ongelooflijk avontuur! Met PADI als uw trainingsorganisatie, wordt uw pad naar ademhalen onder water bereikt in drie spannende fasen:

1. Kennisontwikkeling - Leer het jargon 

Tijdens de eerste fase van je PADI Open Water Diver-duikbrevet, ontwikkel je een goed begrip van de basisprincipes van het duiken. Je leert dingen zoals hoe druk je lichaam beïnvloedt, hoe je de beste duikuitrusting kiest en waar je rekening mee moet houden bij het plannen van duiken. Je bespreekt kort wat je hebt bestudeerd in de vijf kennisafdelingen met je instructeur en maakt een korte quiz om er zeker van te zijn dat je het krijgt.

Aan het einde van de cursus, doe je een langere quiz die ervoor zorgt dat je alle belangrijke concepten en ideeën laag houdt. Jij en je RnG DUIK Instructeur zullen alles bekijken wat je niet helemaal begrijpt tot het duidelijk is.

Selecteer de kennisontwikkelingsoptie die u verkiest:

 • Begin nu en leer online duiken met RnG DIVING via PADI eLearning in je eigen tempo - altijd en overal (ideaal voor drukke schema's)
 • Woon een geplande duikcursus bij RnG DIVING bij (ideaal voor het ontmoeten van nieuwe vrienden en duikmaatjes)
 • Maak gebruik van thuisstudie met behulp van PADI-multimediamateriaal (handleiding, video, cd-rom) gekocht via RnG DIVING.
2. Confined Water Dives (zwembadlessen) - Duikvaardigheden Training.

Daar gaat het allemaal om - duiken. Je ontwikkelt basisduikvaardigheden door te duiken in een zwembad of watermassa met zwembadachtige omstandigheden. Hier leert u alles, van het opzetten van uw duikuitrusting tot het eenvoudig weggooien van water uit uw duikmasker zonder te duiken. Je zult ook een aantal noodvaardigheden oefenen, zoals lucht delen of je duikmasker vervangen. Bovendien kun je een aantal games spelen, nieuwe vrienden maken en een geweldige tijd hebben. Er zijn vijf duiken met beperkt water, met elk gebouw op de vorige. In de loop van deze vijf duiken, bereik je de vaardigheden die je nodig hebt om in open water te duiken.

3. Open waterduiken - lokaal of op vakantie.

Na je besloten duiken duiken jij en de nieuwe vrienden die je hebt gemaakt door tijdens vier open water duiken met je RNG DIVING PADI-instructeur op een duikstek. Hier beleef je het onderwateravontuur volledig - op het beginnersniveau natuurlijk. Je mag deze duiken maken rond Adelaide of op een meer exotische bestemming tijdens een RNG DUVING groepsreis.

Het is mogelijk om je beperkte en open water duiken in slechts twee of drie dagen te voltooien door het klaslokaal gedeelte online te voltooien via PADI eLearning of home study-opties aangeboden door RnG DIVING.

De PADI Open Water Diver-cursus is ongelofelijk flexibel en op prestaties gebaseerd, wat betekent dat RnG DIVING een breed scala aan schema's kan bieden, afgestemd op hoe snel je vooruitgang boekt.

De interesse van je instructeur is dat je leert duiken, niet in hoelang je in een klas zit. Training is dus gebaseerd op het aantonen dat je weet wat je moet weten en kunt doen wat je moet doen. Dit betekent dat je in je eigen tempo vooruitgaat - sneller of langzamer, afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om een zelfverzekerde duiker te worden die regelmatig duikt. Je kunt nu beginnen met online leren duiken met RnG DIVING en PADI eLearning.

Vergeleken met andere populaire avontuurlijke sporten en buitenactiviteiten, is het leren van duiken niet duur.

U kunt bijvoorbeeld verwachten ongeveer hetzelfde te betalen als voor:

 • een hele dag surflessen
 • een weekend rotsklimlessen
 • een weekend met kajaklessen
 • een weekend vol vliegvissen
 • ongeveer drie uur privé golflessen
 • ongeveer drie uur privéles voor waterskiën
 • een geweldige avond uit in de pub!


Leren duiken is een grote waarde als je bedenkt dat je leert duiken onder begeleiding en aandacht van een goed opgeleide, ervaren professional - je RnG DIVING PADI duikinstructeur. Vanaf de eerste dag begint het duiken met het transformeren van je leven met nieuwe ervaringen die je deelt met vrienden. En je kunt het bijna overal doen waar water is. Begin met online leren met RnG DIVING en bereid je voor op je eerste adem onder water!

RnG DIVING is er trots op om de PADI Open Water Course vanaf € 439,00 per persoon te kunnen aanbieden.

Het kiezen en gebruiken van je duikuitrusting is onderdeel van het plezier van duiken. RnG DIVING helpt je de juiste versnelling te vinden. Elk stuk duikuitrusting heeft een andere functie, zodat het zich collectief aanpast aan de onderwaterwereld.

Als je begint te leren duiken, moet je het tenminste willen

 • duikmasker
 • snorkel
 • laarzen
 • duikvinnen

Deze hebben een persoonlijke pasvorm en RnG DIVING helpt u bij het kiezen van degene die de pasvorm en functies hebben die het best bij u passen. Inbegrepen in de kosten van uw PADI Open Water Diver-cursus, biedt RnG DIVING een:

 • duikregelaar
 • duiken BC
 • duikcomputer
 • duikfles
 • duikpak
 • gewichtsysteem en gewichten

Controleer met RnG DIVING om de maatverdeling voor uw cursuspakket te bevestigen. Het wordt aanbevolen dat u in uw eigen duikuitrusting investeert wanneer u aan uw cursus begint, omdat:

 • je bent meer comfortabel met het gebruik van duikuitrusting die voor jou is uitgerust
 • je bent meer comfortabel om te leren duiken met behulp van de uitrusting die je hebt gekozen
 • duikers die hun eigen duikuitrusting bezitten, vinden het handiger om te gaan duiken
 • het hebben van je eigen duikuitrusting maakt deel uit van het plezier van duiken

Het soort uitrusting dat je nodig hebt, hangt af van de omstandigheden waarin je duikt. Je wilt misschien:

 • tropische duikuitrusting
 • gematigde duikuitrusting
 • koud water duikuitrusting

Gemakkelijk. Er is geen beste uitrusting. Maar er is de beste uitrusting voor jou. De professionals van RnG DIVING zijn opgeleid om u te helpen bij het vinden van duikuitrusting die het beste past bij uw voorkeuren, pasvorm en budget. Deze professionals kunnen je helpen bij het instellen van de juiste dingen, plus ze bieden service en ondersteuning voor jarenlang plezierig en betrouwbaar gebruik.

U kunt ook met andere duikers in de online duikgemeenschap van PADI praten om aanbevelingen te krijgen over bepaalde merken en modellen duikeruitrusting.

Als je zin hebt in spanning en avontuur, is de kans groot dat je een fervent PADI-duiker wordt. U moet ook rekening houden met deze vereisten:

Minimum leeftijd:

 • 12 jaar oud

Studenten jonger dan 15 jaar die de cursus met succes voltooien, komen in aanmerking voor de PADI Junior Open Water Diver-certificering, die ze kunnen upgraden naar PADI Open Water Diver-certificering na het bereiken van 15. Je moet ten minste 13 jaar oud zijn om online duikles te nemen met PADI eLearning, vanwege internationale internetwetgeving. Als je jonger bent, kun je nog steeds leren duiken - laat je ouder of wettelijke voogd contact opnemen met RNG DUVING.


Fysiek: voor de veiligheid vullen alle studenten een korte medische vragenlijst in die vraagt naar medische aandoeningen die een probleem kunnen vormen tijdens het duiken. Als geen van deze van toepassing is, ondertekent u het formulier en kunt u beginnen. Als een van deze situaties op u van toepassing is, moet uw duikarts (SPUMS) als veiligheidsmaatregel de toestand beoordelen in verband met duiken en een medisch formulier ondertekenen dat bevestigt dat u geschikt bent om te duiken. In sommige gebieden vereisen lokale wetten dat alle duikstudenten een arts raadplegen voordat ze aan de cursus beginnen.

Waterskills: voordat je de PADI Open Water Diver-cursus voltooit, laat je instructeur je het basiswaterkill-comfort demonstreren door:

zwem 200 meter /  (of 300 meter / met masker, vinnen en snorkel). Er is hiervoor geen tijdslimiet en u mag elke gewenste zwemslag gebruiken.
zweef en loop water gedurende 10 minuten, opnieuw met elke gewenste methode.
Over fysieke uitdagingen: elke persoon die aan de prestatie-eisen van de cursus kan voldoen, komt in aanmerking voor certificering. Er zijn veel adaptieve technieken waarmee personen met fysieke uitdagingen aan deze vereisten kunnen voldoen. Mensen met een dwarslaesie, amputaties en andere uitdagingen verdienen gewoonlijk de PADI Open Water Diver-certificering. Zelfs mensen met meer significante fysieke uitdagingen nemen deel aan het duiken. Praat met je PADI-instructeur in je lokale PADI-duikwinkel of -resort voor meer informatie.

Leermateriaal: Tenzij je kiest voor PADI eLearning, moet je het volgende trainingsmateriaal gebruiken en gebruiken tijdens de PADI Open Water Diver-cursus en voor je beoordeling en referentie na de cursus:

 • De PADI Open Water Diver-handleiding
 • PADI Open Water Diver Video op DVD of de PADI Open Water Diver Multimedia (combineert handleidingen en video voor computergebaseerd leren).
 • Je hebt ook je PADI-logboek en Recreational Dive Planner nodig.

Je kunt praktisch overal duiken, van water - van een zwembad naar de oceaan en alle punten daartussenin, inclusief steengroeven, meren, rivieren en bronnen. Waar u kunt duiken, wordt bepaald door uw:

 • ervaring
 • niveau site
 • toegankelijkheid
 • voorwaarden belangen

Als je bijvoorbeeld net je PADI Open Water Diver-cursus hebt afgerond, duik je waarschijnlijk niet onder het Antarctische ijs tijdens je volgende duik. Maar beperk je denken niet tot het warme, heldere water dat je ziet in reismagazines. Sommige van de beste duiken zijn dichterbij dan je denkt.

Je lokale duiklocatie kan van alles zijn, van een speciaal zwembad dat speciaal is gebouwd voor duikers zoals een zwembad in Brussel, of meer typisch natuurlijke sites zoals het Great Blue Hole in Belize, het Great Barrier Reef in Australië of het Yonaguni-monument in Japan. Het kan een door de mens gemaakt reservoir zijn of een rivier vol met fossielen. Het gaat niet altijd om grote zichtbaarheid, want wat je ziet is belangrijker dan hoe ver je ziet.

Het enige echte belangrijke ding over waar je duikt is dat je de duikopleiding en -ervaring hebt die geschikt is om daar te duiken, en dat je een duikbuddy bij je hebt. RnG DIVING kan u helpen bij het organiseren van geweldige lokale duiken of een duikvakantie. Bezoek vandaag om aan de slag te gaan.

Nee, ervan uitgaande dat je geen onregelmatigheden in je oren en sinussen hebt. Het ongemak is het normale effect van waterdruk op je oren. Gelukkig zijn onze lichamen ontworpen om zich aan te passen aan drukveranderingen in onze oren - je hoeft alleen maar te leren hoe. Als je tijdens het vliegen geen problemen hebt om je aan de luchtdruk aan te passen, zul je waarschijnlijk geen problemen ondervinden tijdens het duiken om aan de waterdruk aan te passen.

Niet noodzakelijk. Elke aandoening die de oren, sinussen, ademhalingsfunctie of hartfunctie beïnvloedt of het bewustzijn kan veranderen, is een zorg, maar alleen een arts kan het individuele risico van een persoon beoordelen. Artsen kunnen zo nodig het Divers Alert Network (DAN) raadplegen bij het beoordelen van een scuba-kandidaat.

DAN heeft online informatie beschikbaar als u wat onderzoek wilt doen.

Zonnebrand en zeeziekte, die beide voorkomen kunnen worden met vrij verkrijgbare middelen. De meest voorkomende verwondingen veroorzaakt door het leven in zee zijn schrammen en steken, waarvan de meeste kunnen worden vermeden door het dragen van handschoenen en een belichtingspak, blijven van de bodem en kijken waar u uw handen en voeten zet.

Neem contact op met RnG DIVING voor informatie over de bescherming van de blootstelling die nodig is voor al uw duiken.

Als je geluk hebt, krijg je een haai te zien. Vraag om de diverse trip waar je haaien kunt tegenkomen!

Hoewel incidenten met haaien voorkomen, zijn ze zeer, zeer zeldzaam. De meest voorkomende ontmoetingen met haaien hebben voornamelijk betrekking op speervissen of voederen van haaien, die beide leiden tot erotisch voedingsgedrag. Haaien belangrijkste voedselbron is vis en als ze een gratis feed krijgen kunnen ze.

Meestal, als je een haai ziet, passeert het en is het een relatief zeldzaam schouwspel om van te genieten.

Sommige mythen, over haaien, die je hebt gehoord, kunnen worden weggenomen door Australian Geographic te controleren.

Afgezien van zwangerschap, nee. Omdat fysiologen weinig weten over de effecten van duiken op de foetus, is de aanbeveling dat vrouwen duiken vermijden tijdens de zwangerschap of proberen zwanger te worden. Menstruatie is normaal geen zorg.

Met de nodige training en ervaring is de limiet voor recreatief duiken 40 meter. Beginnende duikers blijven ondieper dan ongeveer 18 meter, tenzij je een Junior Scuba Diver bent, dan is het 12 meter. Hoewel dit de limieten zijn, is een aantal van de meest populaire duiken niet dieper dan 12 meter / 40 voet waar het water warmer is en de kleuren helderder.

Dat is niet waarschijnlijk, omdat je een meter hebt die je vertelt hoeveel lucht je te allen tijde hebt. Op deze manier kunt u terugkeren naar de oppervlakte met nog een veiligheidsreserve over. Maar om de vraag te beantwoorden, als uw lucht opraakt, heeft uw buddy een reserve mondstuk waarmee u een enkele luchttoevoer kunt delen tijdens het zwemmen naar de oppervlakte. Er zijn ook andere opties die je leert in je PADI Open Water-cursus bij RnG DIVING.

Mensen vinden de "gewichtloosheid" van het duiken behoorlijk vrij. Moderne duikmaskers zijn verkrijgbaar in doorschijnende modellen, die je misschien liever hebt als een masker je een afgesloten gevoel geeft. Tijdens je duikopleiding met RnG DIVING, geeft je instructeur je voldoende tijd en coaching om vertrouwd te raken met elke leerfase. Je duikinstructeur werkt in je eigen tempo met je mee om ervoor te zorgen dat je elke vaardigheid onder de knie hebt die nodig is om een capabele duiker te worden die regelmatig duikt.

RnG DIVING houdt klassen klein, zodat we u meer tijd kunnen geven om vertrouwd te raken met de verbazingwekkende duikwereld.