Wrakduiken

Ongeacht of het bewust is afgezonken als een kunstmatig rif voor duikers, verloren als gevolg van een ongeluk, wrakken zijn een fascinerend raam naar het verleden. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto's zijn fascinerend om te verkennen. Elke wrakduik bied een kans op ontdekken, het potentieel ontrafelen van een mysterie of iets bekijken dat anderen hebben gemist. De PADI wrakduik specialty is populair omdat het avontuurlijke beloningen biedt terwijl je tegelijkertijd de richtlijnen volgt om veilig te kunnen genieten. 

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Wrakduik Specialty Cursus dien je minstens gebrevetteerd te zijn als PADI (Adventure) OW Diver en minstens 15 jaar oud te zijn. 

De specialty

Er zijn veel verschillende soorten wrakken, sommige zijn beschermd bij wet die hun histrorische waarde en culturele belang in stand houden. Je training begint bij het bekijken van de richtlijnen for het onderzoeken en respecteren van wrakken. Gedurende 4 duiken leer je:

  • Veiligheidsoverwegingen voor het navigeren en onderzoeken van wrakken;
  • het in kaart brengen van een wrak;
  • het gebruik van penetratielijnen en reels voor het onderzoeken;
  • technieken om te voorkomen dat je slib omhoog stuwt of de bewoners van een wrak stoort.

Aanvullende specialty's

Search & Recovery

Het gebeurd: mensen laten per ongeluk iets vallen vanaf een steiger, van de boot of zelfs tijdens een duiken. Als je ooit iets bent verloren onder water en je wilde terug gaan om het te gaan zoeken, dan is de PADI Search & Recovery specialty iets voor jou. Er zijn effectieve manieren om tijdens het zoeken naar objecten onder water je kans op succes te vergroten. Daarnaast zijn er speciale methodes om kleine, grote of zelfs onhandige objecten terug naar het oppervlak te brengen. Search & recovery kan uitdagend zijn maar het is zeker ook een heel leuke specialty. 

DPV

DPV laat je een andere spannende kant van het duiken zien waarbij je een groot gebied in een kleine tijd kunt bestrijken. Ze stuwen je door het water waardoor je over riffen kunt glijden, rond een groot wrak kunt hangen of door een bos kelp kunt zoemen. Ongeacht of je een boot- of een kantduik maakt, een DOV is een bijzondere manier om meer te zien en meer plezier te hebben onder water. 

 

Duikuitrusting

Naast je standaard duikuitrusting heb je een duiklamp nodig om te kunnen zien in het wrak, een lijtje en een kompas voor het in kaart brengen en navigeren en uiteindelijk een lijn en een reel voor het penetreren van het wrak.  

Kosten

De specialty kost € 179,-. Dit is inclusief het theoriepakket, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je specialty onder de dekking van onze duikverzekering.

Data

Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland. Het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357