Nitrox

De PADI Nitrox is de meest populaire specialty. Waarom? Omdat duiken met nitrox (verrijkte lucht) je decompressietijd verkort, speciaal bij herhalingsduiken. Als langer kunnen duiken en sneller weer het water in kunnen aanrekkelijk klinken, twijfel dan niet en schrijf je dan in en wordt een PADI Nitrox duiker. 

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Navigatie Specialty Cursus dien je minstens gebrevetteerd te zijn als PADI (Junior) OW Diver en minstens 12 jaar oud te zijn. 

De specialty

Je zult leren waarom duiken met meer H2O en minder CO2 je meer duiktijd geeft. Daarnaast geven we je een aantal overwegingen mee met betrekking tot je materiaal in combinatie met verrijkte lucht. Gedurende een praktijksessie en twee optionele duiken zul je:

  • bespreken hoe je maximum duiktijd veranderd bij het gebruik van verrijkte lucht;
  • oefenen met het analyseren van de lucht in je duikfles;
  • je duikcomputer instellen op het duiken met verrijkte lucht. 

Aanvullende specialty's

PPB

Uitstekende controle over je drijfvermogen is wat een duiker definieert. Je hebt ze gezien onderwater, ze glijden moeiteloos door het water, gebruiken minder lucht en stijgen, dalen en drijven door er slechts aan te denken. Ze observeren het maritieme leven om zich heen zonder hun omgeving te storen. Jij kunt dit ook bereiken. De PADI PPB Specialty verbeterd je vaardigheden om je drijfvermogen te controleren en verbeterd de vaardigheden die je als beginnende duiker al hebt geleerd. 

Nachtduiken

De gedachte van ’s nachts duiken lijkt mysterieus maar tegelijk ook zo aantrekkelijk. Zelfs wanneer je al veel keren eerder op een bepaald duikstek hebt gedoken, ’s nachts kom je terecht in een geheel nieuwe wereld die je tot leven ziet komen in de lichtstraal van je duiklamp. De omgeving veranderd als de dagwezens rusten en de nachtelijke organismes tevoorschijn komen. Als je je afvraagt wat er gebeurd onder het wateroppervlak nadat de zon is ondergegaan, schrijf je dan in voor de PADI Night Diver Specialty Cursus. 

Duikuitrusting

Naast je standaard duikuitrusting heb je een duikcomputer nodig en zul je gebruik maken van een duikfles die geschikt is voor verrijkte lucht. Samen met onze instructeur zullen we kijken of je duikmateriaal geschikt is om te duiken in combinatie met verrijkte lucht. De ervaring leert dat bijna alle materialen tegenwoordig gebruikt mogen worden in combinatie met verrijkte lucht.  

Kosten

De specialty kost € 99,- excl. duiken en € 159,- inclusief twee buitenduiken. Dit is inclusief het theoriepakket, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je specialty onder de dekking van onze duikverzekering.

Data

Je praktijk sessie wordt in overleg besproken evenals je eventuele buitenduiken. Het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357