Ijsduiken

Als extreem, ongewoon en uitdagende duikscenario's je aanspreken, dan probeer ijsduiken! Ijsduiken is een van de meest avontuurlijke duikspecialisaties omdat je geconfronteerd word met condities en schoonheid die weinig anderen zullen aanschouwen. Bonus: misschien krijg je de kans om te spelen met uitgeandemde luchtbubbels onder het ijs oppervlak. Laat duikers je PADI ijsduikcertificaat zien en je krijg instant respect, en meestal ook meteen een heleboel vragen van andere duikers wat het is om onder het ijs te duiken. 

Om in te kunnen schrijven voor de specialty dien je minsend gebreveteerd te zijn als PADI Advanced OW Diver en minstens 18 jaar oud te zijn. De specialty is enkel beschikbaar bij voldoende interesse, er dienen minimaal 4 inschrijvingen te zijn. De specialty ijsduiken vind plaats in een bergmeer in o.a. Oosterijk. De duiken worden allemaal in hetzelfde gebied gedaan.

De specialty

Teamwork is essentieel voor ijsduiken, dus je begint met het leren van de rollen en verantwoordelijkheden van ondersteunend personeel en veiligheidsduikers. Je zult ook verschillende types van ijs, stekselectie en voorbereiding, de gevolgen van de kou, noodprocedures en het voorkomen van materiaal issues. Gedurende drie duiken leer je:

  • het gebruiken van speciale ijsduikmaterialen;
  • signalen en communicatie in combinatie met lijn-beleid en lijn-veiligheidsprocedures;
  • het omgaan met problemen en duikveiligheidsprocedures.

Aanvullende specialty's

Navigatie

Ben de duiker die iedereen wilt volgen omdat jij weet waar je bent en waar je naartoe gaat. De PADI Navigatie Specialty verfijnt jouw observatie vaardigheden en leert je om meer accuraat gebruik te maken van je onderwater kompas. Als je houdt van uitdagingen met een grote pay-off, schrijf je dan in en vind je eigen weg. 

Diepduiken 

De aantrekkingskracht van de diepte. Er is iets opwindende en mysterieus als het gaat om het ontdekken van diepe duikstekken als je aan het duiken bent. Soms is het een wrak dat je naar dieptes groter dan 18 meter brengt of bij een walldrop is het een grote fan of een schitterende spons. Ongeacht wat het is, om met vertrouwen naar dieptes tussen de 18 en 40 meter te kunnen duiken, is er de PADI Deep Diver Specialty Cursus. 

Duikuitrusting

Naast je standaard duikuitrusting, wil je zeker weten in een droogpak duiken. Afhankelijk van je duiken, bespreken we samen met je welke andere materialen je nodig hebt. 

Kosten

De specialty kost € 125,- excl. de reis- en verblijfkosten. Dit is inclusief het theoriepakket, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je specialty onder de dekking van onze duikverzekering.

Data

Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland. Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357