Divemaster

Hou je van duiken? Wil je het met anderen delen op een geheel nieuw niveau? Volg de PADI Divemaster Opleiding en maak van je passie je werk! Duikers kijken op naar divemasters omdat ze leiders zijn die andere begeleiden en motiveren. Als een divemaster, heb je niet alleen een goede reden om (nog heel veel) meer te duiken, maar ervaar je ook het plezier van anderen die net zo graag duiken als dat jij dat doet.  

De PADI Divemaster Opleiding is het eerste niveau van jouw professionele opleiding. In nauwe samenwerking met jouw PADI instructeur zul je je vaardigheden verfijnen, zoals het perfectioneren van een moeiteloze "hover" (bewegingsloos zweven in het water) en ontwikkel je jouw reddingsvaardigheden zodat je kunt anticiperen en makkelijk veelvoorkomende problemen kunt oplossen. Je zult nieuwe duikkennis vergaren, management en supervisie vaardigheden ontwikkelen zodat je een rolmodel kunt zijn voor duikers overal ter wereld. 

Als een PADI Divemaster leid je anderen terwijl jij duikactiviteiten overziet en assisteert tijdens duikopleidingen. Ongeacht of je wilt werken op een duikbestemming aan de andere kant van de wereld of om de hoek bij een locale duikschool, het aventuur van een leven wacht op jou. PADI Divemasters zijn gerespecteerde professionals die zijn verbonden met de grootste en meest gerespecteerde duikorganisatie ter wereld - PADI. 

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Divemaster Opleiding dien je:

 • gebreveteerd te zijn als PADI Rescue Diver en minstens 18 jaar oud te zijn;
 • de Emergency First Response Training afgerond te hebben in de afgelopen 24 maanden;
 • een medische verklaring, ondertekend door een (huis/duik)arts toe te voegen, van de afgelopen 12 maanden;
 • minstens 40 gelogde duiken te hebben voor aanvang van de opleiding en 60 gelogde duiken te hebben voor afronding van de opleiding. 

Mocht je vergelijkbare brevettering hebben van een andere duikorganisatie, kan deze ook geldig zijn als vervanging van de inschrijfvereisten voor de opleiding. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

De PADI Divemaster Opleiding leert je wat het is om een leider te zijn en om de leiding te nemen bij duikactiviteiten. Door sessies waarin je je kennis ontwikkeld, (water)vaardigheids trainingen, workshops en hands-on praktische beoordelingsmomenten, ontwikkel je de vaardigheden om verschillende duikactiviteiten te organizeren en te begeleiden. Onderwerpen en praktische workshops bevatten:

 • de rol en karakteristieken van een PADI Divemaster;
 • het supervisie houden op duikactiviteiten en het assisteren van duikopleidingen;
 • duikveiligheid en risicomanagement;
 • de door divemasters uit te voeren programma's en specifieke vaardigheden;
 • de commerciele wereld achter het duiken en jouw carriere in het duiken;
 • bewustzijn van de duikomgeving;
 • de voorbereiding en het management van een duik;
 • het in kaart brengen van een open water duikstek;
 • het uitvoeren van duikbriefings;
 • het organiseren van een zoek- en bergingsproject en een diepe duik;
 • het uitvoeren van een scuba re-activate (opfriscursus) en een Skin Diver Opleiding;
 • het assisteren en leiden van een Discover Scuba Diving (introductieduiken).

Naast je PADI Divemaster Opleiding bieden wij de PADI Deep Diver Specialty en de PADI Search and Recover Diver in combinatie met je Divemaster Opleiding om je te helpen aan al de vereisten te voldoen en om je vaardigheden uit te breiden. 

Duikuitrusting

Alle uitrusting die je nodig hebt dien je bij aanvang van de opleiding in eigen bezit te hebben. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel en vinnen, een wetsuit/drysuit, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert en een boeite voor oppervlaktemarkering. 

Naast de duikmaterialen dien je zelf ook te zorgen voor zwemkleding, handdoek en eventueel een t-shirt dat mee het water in kan.

Kosten

De kosten voor de PADI Divemaster Opleiding zijn is inclusief je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering en exclusief je boekenpakket.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond.  Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaats vinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357