Divemaster

Hou je van duiken? Wil je het met anderen delen op een geheel nieuw niveau? Volg de PADI Divemaster Opleiding en maak van je passie je werk! Duikers kijken op naar divemasters omdat ze leiders zijn die andere begeleiden en motiveren. Als een divemaster, heb je niet alleen een goede reden om (nog heel veel) meer te duiken, maar ervaar je ook het plezier van anderen die net zo graag duiken als dat jij dat doet.  

Lees meer

Assistent Instructeur

Als jij van mensen houdt, als je een passie hebt voor duiken en als je een buitengewoon leven wilt leven - wordt dan een PADI Assistent Instructeur. Het lesgeven in duiken stelt je in staat om jouw liefde voor de onderwaterwereld te delen met anderen terwijl jij doet waar je van houdt - in, op en rond het water zijn. PADI Open Water Scuba instructeurs en PADI Assistent Instructeurs zijn de meest gezochte duikproffesionals ter wereld omdat ze het complete programma hebben afgerond dat de standaard zet voor de rest van de duikopleidingen. Je verdient je PADI Instructeurs brevettering door hard werk en toewijding, maar je wordt beloond met een baan die jou jouw ongelofelijke onderwaterervaringen met anderen laat delen - hiermee verrijk je jouw leven en dat van anderen.

Het Instructeurs Development Programma bestaat uit twee onderdelen - het Assistent Instructeur Programma en het Open Water Scuba Instructor Programma. De meeste duikprofessionals volgen de complete IDC en gaan door met het afleggen van het Instructeurs Examen (IE), wat de laatste stap is van het verdienen van de PADI Instructeurs brevettering.

Het succesvol afronden van enkel het Assistent Instructeurs gedeelte resulteert in een PADI Assistent Instructeur brevettering. Wanneer een AI klaar is om verder te gaan, door her OWSI-programma te volgen, voldoet dat voor toegang tot het IE om daarna de brevettering voor PADI Instructeur te verdienen.

Duikproffesionals die in het bezit zijn van een (assistent-)instructeursbrevet van een andere duikorganisatie kunnen mogelijk gelijk instromen in het OWSI-programma. Neem contact op voor meer informatie.

Om in te mogen schrijven voor het ‘PADI Instructor Development’ Programma dien je minstens 6 maanden in het bezit te zijn van een Divemaster brevettering. Naast de brevettering dien je ook te voldoen aan de volgende eisen:

  • de Emergency First Response Training afgerond te hebben in de afgelopen 24 maanden;
  • een medische verklaring, ondertekend door een (huis/duik)arts toe te voegen, van de afgelopen 12 maanden;
  • minstens 60 gelogde duiken te hebben voor aanvang van de opleiding en 100 gelogde duiken te hebben voor afronding van de opleiding.

Je dient ook je Emergency First Response Instructor afgerond te hebben voor aanvang van het IE maar dit kun je integraal in de opleiding afronden. 

Gedurende minimaal 5, maar meestal 7 dagen leer je tijdens de IDC hoe je alle PADI-basisopleidingen uit dient te voeren. Je zult in staat zijn om informatie te organiseren en te presenteren, vaardigheden uit te voeren en om open water duiken te begeleiden. Feitelijk wordt je een betere publieke spreker en ontwikkeld je in het goed demonstreren van vaardigheden terwijl je waakt over de veiligheid van je studenten. Onderwerpen die ter tafel komen zijn:

  • PADI standaards en procedures voor tijdens het watergedeelte van de opleidingen;
  • leren, instructies en het PADI systeem;
  • risico management en duikveiligheid;
  • het bedrijf achter duiken en jouw rol als instructeur;
  • duikmarketing en verkoopbegeleiding.

 

Alternatieve opleiding

PADI IDC (Instructeurs Opleiding)

Ben je er klaar voor om jouw plaats in te nemen in de rangen van toegewijde duikprofessionals die s ‘werelds meest progressieve en populaire duikopleidingen geven? Ga dan een stap verder met een Instructeurs Development Opleiding en rond je IE af.

Duikuitrusting

Alle uitrusting die je nodig hebt dien je bij aanvang van de opleiding in eigen bezit te hebben. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel en vinnen, een wetsuit/drysuit, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert en een boeitje voor oppervlaktemarkering.

Naast de duikmaterialen dien je zelf ook te zorgen voor zwemkleding, handdoek en eventueel een t-shirt dat mee het water in kan.

Kosten

De kosten voor de PADI Assistent Instructeur Opleiding zijn is inclusief je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering en exclusief je boekenpakket.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond. Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaats vinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van tevoren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met “Ja” beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357