ReActivate

Wil jij bij de 10% van de mensen horen die toegang hebben tot de overige 80% van de wereld? Wil jij weten hoe het voelt om gewichtsloos te zijn? Kortom; Heb jij altijd al willen duiken?

Dan biedt de PADI Open Water Opleiding je de eerste stap naar een exclusieve ervaring en een eerste blik in de wereld onder de golven. Dit is waar het begint, ongeacht of je nu wilt gaan duiken op vakantie óf hier in Nederland.

Lees meer

Proefduik

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om onder water ademen? Als je dat wilt weten maar niet meteen je brevet wilt halen, kun je met Discover Scuba Diving proberen of je het leuk vindt. Hoewel de Discover Scuba Diving-ervaring geen echt duikbrevet oplevert, leer je in ondiep water hoe je duikuitrusting moet gebruiken en krijg je een snelle en makkelijke introductie tot wat er voor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.

Lees meer

Open Water Diver

Wil jij bij de 10% van de mensen horen die toegang hebben tot de overige 80% van de wereld? Wil jij weten hoe het voelt om gewichtsloos te zijn? Kortom; Heb jij altijd al willen duiken?

Dan biedt de PADI Open Water Opleiding je de eerste stap naar een exclusieve ervaring en een eerste blik in de wereld onder de golven. Dit is waar het begint, ongeacht of je nu wilt gaan duiken op vakantie óf hier in Nederland.

Lees meer

Specialties

RnG Diving biedt een breed scala PADI Specialties aan. Deze worden spoedig op de site vermeldt. Neem in de tussentijd Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor meer informatie.

Emergency First Response

De EFR opleiding oftewel de "Emergency First Response" opleiding richt zich op het opbouwen van vertrouwen bij hulpverleners en het vergroten van hun geschiktheid om te reageren wanneer zij worden geconfronteerd met een medische noodsituatie. Cursisten leren eenvoudige stappen voor spoedeisende zorg te volgen en hun vaardigheden toe te passen in een non-stressful leeromgeving.

EFR cursussen voldoen aan de CPR en EHBO-opleiding eisen voor de PADI Rescue Diver cursus en alle professionele ratings.

Lees meer

Divemaster

Hou je van duiken? Wil je het met anderen delen op een geheel nieuw niveau? Volg de PADI Divemaster Opleiding en maak van je passie je werk! Duikers kijken op naar divemasters omdat ze leiders zijn die andere begeleiden en motiveren. Als een divemaster, heb je niet alleen een goede reden om (nog heel veel) meer te duiken, maar ervaar je ook het plezier van anderen die net zo graag duiken als dat jij dat doet.  

Lees meer

Assistent Instructeur

Als jij van mensen houdt, als je een passie hebt voor duiken en als je een buitengewoon leven wilt leven - wordt dan een PADI Assistent Instructeur. Het lesgeven in duiken stelt je in staat om jouw liefde voor de onderwaterwereld te delen met anderen terwijl jij doet waar je van houdt - in, op en rond het water zijn. PADI Open Water Scuba instructeurs en PADI Assistent Instructeurs zijn de meest gezochte duikproffesionals ter wereld omdat ze het complete programma hebben afgerond dat de standaard zet voor de rest van de duikopleidingen. Je verdient je PADI Instructeurs brevettering door hard werk en toewijding, maar je wordt beloond met een baan die jou jouw ongelofelijke onderwaterervaringen met anderen laat delen - hiermee verrijk je jouw leven en dat van anderen.

Het Instructeurs Development Programma bestaat uit twee onderdelen - het Assistent Instructeur Programma en het Open Water Scuba Instructor Programma. De meeste duikprofessionals volgen de complete IDC en gaan door met het afleggen van het Instructeurs Examen (IE), wat de laatste stap is van het verdienen van de PADI Instructeurs brevettering.

Het succesvol afronden van enkel het Assistent Instructeurs gedeelte resulteert in een PADI Assistent Instructeur brevettering. Wanneer een AI klaar is om verder te gaan, door her OWSI-programma te volgen, voldoet dat voor toegang tot het IE om daarna de brevettering voor PADI Instructeur te verdienen.

Duikproffesionals die in het bezit zijn van een (assistent-)instructeursbrevet van een andere duikorganisatie kunnen mogelijk gelijk instromen in het OWSI-programma. Neem contact op voor meer informatie.

Om in te mogen schrijven voor het ‘PADI Instructor Development’ Programma dien je minstens 6 maanden in het bezit te zijn van een Divemaster brevettering. Naast de brevettering dien je ook te voldoen aan de volgende eisen:

  • de Emergency First Response Training afgerond te hebben in de afgelopen 24 maanden;
  • een medische verklaring, ondertekend door een (huis/duik)arts toe te voegen, van de afgelopen 12 maanden;
  • minstens 60 gelogde duiken te hebben voor aanvang van de opleiding en 100 gelogde duiken te hebben voor afronding van de opleiding.

Je dient ook je Emergency First Response Instructor afgerond te hebben voor aanvang van het IE maar dit kun je integraal in de opleiding afronden. 

Gedurende minimaal 5, maar meestal 7 dagen leer je tijdens de IDC hoe je alle PADI-basisopleidingen uit dient te voeren. Je zult in staat zijn om informatie te organiseren en te presenteren, vaardigheden uit te voeren en om open water duiken te begeleiden. Feitelijk wordt je een betere publieke spreker en ontwikkeld je in het goed demonstreren van vaardigheden terwijl je waakt over de veiligheid van je studenten. Onderwerpen die ter tafel komen zijn:

  • PADI standaards en procedures voor tijdens het watergedeelte van de opleidingen;
  • leren, instructies en het PADI systeem;
  • risico management en duikveiligheid;
  • het bedrijf achter duiken en jouw rol als instructeur;
  • duikmarketing en verkoopbegeleiding.

 

Alternatieve opleiding

PADI IDC (Instructeurs Opleiding)

Ben je er klaar voor om jouw plaats in te nemen in de rangen van toegewijde duikprofessionals die s ‘werelds meest progressieve en populaire duikopleidingen geven? Ga dan een stap verder met een Instructeurs Development Opleiding en rond je IE af.

Duikuitrusting

Alle uitrusting die je nodig hebt dien je bij aanvang van de opleiding in eigen bezit te hebben. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel en vinnen, een wetsuit/drysuit, een trimvest waaraan je duikfles is bevestigd, een ademautomaat die lucht levert en instrumenten waarmee je de diepte en de luchtvoorraad controleert en een boeitje voor oppervlaktemarkering.

Naast de duikmaterialen dien je zelf ook te zorgen voor zwemkleding, handdoek en eventueel een t-shirt dat mee het water in kan.

Kosten

De kosten voor de PADI Assistent Instructeur Opleiding zijn is inclusief je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering en exclusief je boekenpakket.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond. Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaats vinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van tevoren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met “Ja” beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

Referral (Vakantiecursus)

Je wilt leren duiken voor een vakantie maar het afmaken van de cursus in de Hollandse Wateren spreekt je toch niet zo aan. Met de vakantie cursus kan je alvast starten bij ons met de theorie- & zwembadlessen en maak je de cursus af op je reisbestemming bij een lokale PADI duikschool. De voordelen zijn duidelijk: je leert de theorie in je eigen taal, het tempo is een stuk gemoedelijker (een les per week) en je hoeft niet tijdens je vakantie te studeren en in een zwembad te oefenen. Het afmaken van de cursus gebeurt in de tropische wateren en dat is precies waar je naar toe wilt.

Lees meer

Scuba Diver

Het PADI Scuba Diver programma is een subonderdeel van de PADI Open Water Opleiding. Heb je maar beperkt de tijd, maar wil je wel erg graag duiken dan is dit duikbrevet de juiste optie voor jou – met name wanneer je van plan bent enkel met een duikgids te gaan duiken.
Deze opleiding is een tussenstap om je PADI Open Water Opleiding te behalen als dat je uiteindelijke doel is.

Als PADI Scuba Diver mag je onder directe supervisie van een PADI professional duiken tot een diepte van 12 meter en deelnemen aan een selectie van PADI Specialties.

Lees meer

Adventure in Diving


De PADI Adventure Opleiding is een subonderdeel van de PADI Advanced Open Water Opleiding. Of je nu altijd al hebt willen leren hoe je een onderwatercamera moet gebruiken, je visherkenning verbeteren of voor die koude Nederlandse duiken toch een droogpak uit wilt proberen: dan is de PADI Adventure Opleiding iets voor jou.
Er is een lange lijst van PADI specialty duiken waaruit je kunt kiezen om deze opleiding naar jouw eigen wensen vorm te geven.

Lees meer

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357