Basic Freediving

Freediven gaat over inwaartse kracht, discipline en controlle. Als je altijd de onderwaterwereld al hebt willen betreden in stilte, op jouw eigen voorwaarde en zo lang als jouw longen dat toelaten, dan is de PADI Freediver Opleiding de opleiding voor jou. Het volgen van de PADI Freediver Opleiding is de eerste stap naar het ontdekken van de wereld onder het wateroppervlak. 

Om je in te schrijven voor de PADI Freediver Opleiding dien je minstens 15 jaar oud te zijn. Je behoort over basis zwemvaardigheden te bezitten en in goede gezondheid te zijn. Je hebt geen eerdere ervaring nodig op het gebied van snorkelen, skin-diving en freediven. 

 

 

De opleiding

De PADI Freediver Opleiding bestaat uit drie onderdelen: de theoriemodule, de zwembadmodule en de buitenwatermodule.

Theoriemodule

We behandelen de theorie achter het freediven om je een goede basis kennis te geven over wat er gebeurd op het moment dat je onder water bent. Deze module geeft je de benodigde theoretische kennis om veilig te freediven.
De theorie bestaat uit de PADI Touch app, een online leermodule speciaal gericht op het overbrengen van de benodigde informatie en indien  je dat wenst kun je nog een theorie sessie inplannen met je eigen instructeur.
De theoriemodule wordt afgesloten met een verplicht theorie-examen.

Zwembadmodule

In de zwembadmodule laten we je in 1 afzonderlijke sessie de techniek achter het adem vasthouden en de dynamische apneu. Doel: een statische apneu van 90 seconden en een dynamische apneu van 25 meter (80 feet).

Alternatieve opleidingen

PADI Skin Diver Course

Wil je een freediver cursus doen maar ben je jonger dan 12 jaar maar minstens 8 jaar oud? Dan is de PADI Skin Diver Opleiding de opleiding voor jou. 

Uitrusting

Alle uitrusting die je nodig hebt is inbegrepen in de PADI Freediver Opleiding. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel, vinnen, een wetsuit en een loodgordel. Het gebruiken van speciale freediver uitrusting is het beste, echter, in deze opleiding kun je ook dezelfde materialen gebruiken waarmee je snorkelt als je die al in je bezit hebt. 

Materialen waar je zelf voor moet zorgen zijn zwemkleding, handdoek en (eventueel) een t-shirt dat mee het water in kan.

Kosten

De opleiding kost € 229,-. Dit is inclusief het gebruik van de PADI Touch app, de huur van de materialen, je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering.

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond.  Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaats vinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357