Advanced Freediving

Het bereiken van een nieuwe freedivetijd of -diepte is een ongelofelijk gevoel. Het bevredigd dat persoonlijke verlangen om tot het uiterste te gaan en je doel te bereiken. De PADI Freediver Advanced Opleiding is ontwikkeld om dat persoonlijke verlangen te vervullen en om jouw skills te verfijnen en te verbeteren. De opleiding helpt je geleidelijk jouw kunde te ontwikkelen en laat je ervaren hoe jouw lichaam presteerd tijdens apneu. 

Om je in te schrijven voor de PADI Freediver Opleiding dien je minstens 15 jaar oud te zijn. Je behoort over basis zwemvaardigheden te bezitten en in goede gezondheid te zijn en in het bezit te zijn van het PADI Freediver Brevet. 

 

 

De opleiding

De PADI Freediver Advanced Opleiding bestaat uit drie onderdelen: de theoriemodule, de zwembadmodule en de buitenwatermodule.

Theoriemodule

We behandelen de theorie achter het freediven om je een goede basis kennis te geven over wat er gebeurd op het moment dat je onder water bent. Deze module geeft je de benodigde theoretische kennis om veilig te freediven.
De theorie bestaat uit de PADI Touch app, een online leermodule speciaal gericht op het overbrengen van de benodigde informatie en indien  je dat wenst kun je nog een theorie sessie inplannen met je eigen instructeur.
De theoriemodule wordt afgesloten met een verplicht theorie-examen.

Zwembadmodule

In de zwembadmodule gaan we dieper in op de technieken van het stretchen en ontspannen. Daarnaast verfijnen we de statische en dynamische apneu technieken. Doel: een statische apneu van 2,5 minuut (2 minuten indien je jonger bent dan 18 jaar) en een dynamische apneu van 50 meter/165 feet (40 meter/130 feet voor freedivers onder de 18 jaar. 

Buitenwatermodule

De buitenwatermodule bestaat uit 2 sessies. In deze twee sessies oefenen we in een beschutte buitenwater omgeving de diepere free immersion (het jezelf aan een lijn naar beneden bewegen) en constant weight freedives (in "vrije val" naar beneden afdalen) naar 20 meter/65 feet (15 meter/50 feet voor freedivers die jonger zijn dan 18 jaar), in combinatie met de aanvullende buddy procedures en reddingsvaardigheden. 
Voor onze buitenwatermodule maken we gebruik van de Dive for Live in Siegburg, Duitsland.

Alternatieve opleidingen

PADI Freediver Opleiding

Wil je een advanced freediver cursus doen maar ben je nog niet gebreveteerd als PADI freediver, dan dien je eerst de PADI Freediver Opleiding af te ronden waarin je de basis van het freediven verkent en ontdekt.

PADI Basic Freediver Opleiding

Ben je jonger dan 15 jaar maar minstens 12 jaar oud? Dan is de PADI Basic Freediver Opleiding de opleiding voor jou. Net als de PADI Freediver Opleiding volg je het theorie en het binnenwater gedeelte waarin je leert wat er met je gebeurt wanneer je als freediver onder water gaat. De PADI Basic Freediver Opleiding bevat geen buitenwater module. 

PADI Skin Diver Course

Wil je een freediver cursus doen maar ben je jonger dan 12 jaar maar minstens 8 jaar oud? Dan is de PADI Skin Diver Opleiding de opleiding voor jou. 

Uitrusting

Alle uitrusting die je nodig hebt is inbegrepen in de PADI Freediver Opleiding. Je gebruikt alle basisduikuitrusting, waaronder een masker, snorkel, vinnen, een wetsuit en een loodgordel. Het gebruiken van speciale freediver uitrusting is het beste, echter, in deze opleiding kun je ook dezelfde materialen gebruiken waarmee je snorkelt als je die al in je bezit hebt. 

Materialen waar je zelf voor moet zorgen zijn zwemkleding, handdoek en (eventueel) een t-shirt dat mee het water in kan.

Kosten

De opleiding kost € 329,-. Dit is inclusief het gebruik van de PADI Touch app, de huur van de materialen, je entree voor het zwembad, je brevettering, de begeleiding van een vaste instructeur en je valt gedurende je opleiding onder de dekking van onze duikverzekering. Dit is exclusief het toegangsbewijs van Dive for Live in Siegburg. Dit dien je zelf af te rekenen bij entree van het bad. 

Data

De duiken uit de zwembadmodule vinden plaats in zwembad de Wisselaar te Breda op vrijdagavond.  Dit kan in twee tijdsblokken. Van 19:45 t/m 22:30 of van 20:45 t/m 23:30. Dagen en tijd worden in overeenstemming bepaald. Theorie kan voorafgaand aan de zwembadsessie plaats vinden.
Je buitenduiken worden in overleg met je instructeur ingepland.
Overige dagen en het versneld volgen van de opleiding is in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Medische verklaring

Om jouw veiligheid te waarborgen willen we van te voren een aantal dingen van je weten. Voorafgaand aan jouw eerste duik nemen we deze lijst met je door om te kijken of er eventuele zaken zijn die betekenen dat je met aanpassingen of in uitzonderlijke gevallen helaas niet mag duiken. Alle vragen hebben enkel betrekking op de laatste 12 maanden. Moet je een van deze vragen met "Ja" beantwoorden, neem dan eerst contact op.
Je ontvangt deze vragenlijst als onderdeel van je theoriepakket maar je kunt hem ook hier alvast downloaden.

Opleidingsteam

We hebben bij RnG Diving een grote groep enthousiaste instructeurs. Gedurende de duur van de cursus heb je een vaste instructeur die je van begin tot eind begeleid. We werken met kleine groepen (bij voorkeur 2 deelnemers, max 4 deelnemers per instructeur) Vanzelfsprekend is 1-op-1 begeleiding bij ons mogelijk.

 

  Rekening: NL77RABO0188920137 BTW: NL139859895B01 KVK: 20111357